İlan Başlığı | Fiyat | İlan Tarihi | Adres | |
---|---|---|---|---|
![]() |
Görünce Hayran Kalacağınız Gri Papağanlar
Muğla
Menteşe
|
18 Şubat 2022 |
Muğla
Menteşe
|
|
![]() |
Uyguna Gri Papağan Mükemmel Kalitede
Muğla
Menteşe
|
18 Şubat 2022 |
Muğla
Menteşe
|
|
![]() |
Çok Zeki Jako Papağanı
Muğla
Menteşe
|
18 Şubat 2022 |
Muğla
Menteşe
|
Jako Papağanı, gri Afrika papağanı olarak da bilinmektedir. Genellikle Jako Papağanları doğada sürüler halinde yaşayan bir kuş cinsidir. Zekaları ile dikkat çeken Jako Papağanı cinsi, kelimeleri daha kısa sürede akılda tutarak çok çabuk bir şekilde öğrenebilmektedirler.
Ülkemizde de en çok beslenen kuş cinsi olarak öne çıkan Jako Papağanları taklit yolu ile konuşmayı öğrenebilmektedirler. İlgi görmeye bayılan Jako Papağanı türü için eğitimler verirken sevginizi bolca hissettirebilirsiniz. Kısa sürede sahibine alışan bir karaktere sahip olan Jako Papağanı kolaylıkla eğitilebilmektedir. En iyi evcil hayvanlardan biri olabilen Jako Papağanı beslenmesi, fiyatları ve eğitimi hakkında tüm merak ettikleriniz için yazımıza göz gezdirebilirsiniz.
Kendilerine özgü renkleri ve çabuk öğrenme kapasiteleri ile dikkat çeken Jako Papağanı türleri yavru iken 300 ile 400 lirasında değişen fiyat aralıklarına sahiptir. Ancak yetişkin bir Jako Papağanı sahiplenmek istiyorsanız ortalama olarak 7.000 TL’den başlayarak 10.000 TL arasında değişen fiyatlar ile karşılaşabilirsiniz. Özellikle yetişkin Jako Papağanı türlerinin çok yüksek fiyatlarda olmasının nedeni sahipleneceğiniz kuşun kelime biliyor olabilmesidir. Eğitilmiş bir Jako Papağanı türüne daha yüksek fiyatlara sahip olabilirsiniz.
Jako Papağanı için birbirinden farklı besinleri yemek olarak verebilirsiniz. Özellikle meyveler Jako Papağanı türünün en çok sevdiği besinlerdendir. Bunun yanı sıra katı yumurta ve haşlanmış patates de yine evde hazırlayarak evcil kuşunuz için verebileceğiniz besinler arasında yer almaktadır. Mısır, fıstık, ay çekirdeği ve sütlü ekmek parçaları da Jako Papağanı beslenmesi için tercih edebileceğiniz yiyeceklerdendir.
Buğday, yulaf ve arpa ile de sevimli dostunuz için güzel bir yemek hazırlayabilirsiniz. Jako Papağanı türü yeşillikler konusunda biraz hassas bir bünyeye sahiptir. Özellikle maydanoz ve marul gibi besinlerin verilmesi kuşunuzun ishal olmasına neden olabilir. Bunun dışında kuruyemişlerin de belirli oranda verilmesi tavsiye edilmektedir.
Jako Papağanı türü için hazır kuş yemlerini de cinsine uygun olacak şekilde tercih edebilirsiniz. Ayrıca Jako Papağanı için su konusunda da çok dikkatli olmasınız. Mümkün olduğunca hazır su vermeye özen göstermelisiniz. Bunun yanı sıra eğer musluk suyu tercih edecekseniz bir gün dinlendikten sonra kafesine suyu koymanız tavsiye edilmektedir.
Çok çabuk öğrenme kapasitesine sahip olan kuş türü olarak bilinen Jako Papağanı türü sahiplerinin ilgisini hissetmekten çok hoşlanırlar. Eğer kuşunuzu yalnız ve ilgisiz bırakırsanız onun psikolojik olarak hasta olmasına neden olabilirsiniz. Özellikle eğitimi konusunda sürekli olarak Jako Papağanı kuşunuz ile konuşmalı ve ona sevginizi hissettirmelisiniz. Sevdikleri yiyecekleri vererek onlarla bir yakınlık kurmanız da yine Jako Papağanı eğitimi için oldukça önemlidir.
İlginizi ve sevginizi hisseden Jako Papağanı vermiş olduğunuz tüm eğitimlere kısa süre içerisinde yanıt verecektir. Sevginizi asla karşılıksız bırakmayan bir kuş türü olan Jako Papağanı kısa sürede taklit yeteneği ile konuşabilecektir.
Jako Papağanı türünün eğitimlere yanıt verebilmesi için sahibine güvenmesi oldukça önemlidir. Onun için kuşunuza eğitim verirken kesinlikle onu ürkütmeden ve ceza sistemini kullanmadan onunla yakınlık kurmaya çalışmalısınız. İyi bir iletişim ile sevimli dostunuza çok daha kolay bir şekilde dilediğiniz eğitimi verebilirsiniz.
Jako Papağanı ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de konuşup konuşmadıklarıdır. Oldukça konuşkan bir kuş türü olan Jako Papağanı türü aynı zamanda diğer papağan cinsleri arasında da bu özellikleri ile ayrılmaktadır. Özellikle sahiplerini sevdikleri ve onunla iyi anlaştıkları zaman oldukça geveze bir hale bürünebilmektedirler. Peki, Jako Papağanı nasıl konuşturulur?
Eğer yavru Jako Papağanı türüne sahip iseniz ilk 4 ay onu kendinize alıştırmalı ve size güvenmesini sağlamalısınız. Ancak ilk 4 aydan sonra ciddi bir konuşma ve kelime eğitimi vererek kuşunuzun kısa sürede sizi taklit ederek konuşmasını sağlayabilirsiniz. Her gün eğitim vermeniz Jako Papağanı türü için oldukça önemlidir.
En kolay evcilleştirilen kuş türlerinden biri olan Jako Papağanı sürekli olarak tekrar ettiğiniz kelimeleri ve hatta cümleleri kısa süre içerisinde öğrenecektir. Onunla ilgilenirken sürekli sevdiği besinleri vererek kelimeleri tekrar etmeniz yeterli olacaktır. Jako Papağanı türünün konuşmasını sağlamak için kesinlikle ona baskı yapmamalı ve ceza vermemelisiniz. Psikolojik olarak etkilendikleri zaman içine kapabilen bir karaktere sahiptirler. Ayrıca Jako Papağanı türü yalnız ve ilgisiz kaldığını hissettiği zaman tüylerini dökebilmektedir.
Jako Papağanı sıcak iklimlere alışık oldukları için soğuk bir ortamı sevmez ve hemen hasta olabilmektedirler. Bunun için kuşunuzu kesinlikle soğuk bir ortamda bulundurmamaya dikkat etmelisiniz. Oldukça hassas ve titiz bir karaktere sahip oldukları için kuşunuzun beslenmesinden kaldığı ortama ve banyo ile tırnak bakımına kadar oldukça dikkat etmenizde yarar olacaktır.
Her bir detayı ince düşünerek Jako Papağanı türünün bakımını ihmal etmemelisiniz. Özelikle tüyleri oldukça hassastır. Kötü bir şekilde besleniyor ve ilgisiz kalıyorsa muhtemelen tüylerini dökecektir. Jako Papağanı türünün kalacağı kafesin oldukça geniş ve büyük bir alana sahip olması gerekmektedir. Tür olarak da kendisi büyük bir kuş ırkı olduğu için hareket alanını engelleyecek küçüklükteki kafeslerde kesinlikle kalamayacaktır. Kafesinin altındaki ızgarayı düzenli olarak temizlemelisiniz. Ayrıca tüylerinin bakteri kapmaması için kafesi yine düzenli olarak kuşlar için özel olarak geliştirilen dezenfekte ürünleri ile temizlemelisiniz.
Jako Papağanı cinsinin tırnakları çok kısa sürede uzayabilmektedir. Ancak tırnaklarının hem size hem de kendisine zarar vermemesi için kuşlar için üretilen uygun yapıdaki tırnak makasları ile kesilmesi gerekmektedir. Eğer sizler daha önce kuşunuzun tırnağını hiç kesmediyseniz tırnak sağlığı için bir veterinerden destek almanız tavsiye edilmektedir.
Jako Papağanı türü suyu oldukça seven bir kuş cinsidir. Düzenli olarak su ile oynayarak tüylerinin aralarını da kendisi yıkayabilmektedir. Özellikle toza karşı oldukça hassas bir yapıya sahip olan Jako Papağanı türünün sık sık yıkanması oldukça önemlidir. Sıcak havalarda ise ayda en az 3 ya da 4 kez banyo yapmaları gerekmektedir. Ancak soğuk havalarda ayda bir kez banyo yapmaları yeterli olacaktır. Jako Papağanı türünün yıkanması için duş başlıklı sulama kaplarını tercih edebilirsiniz.
Jako papağanı türü oldukça uzun süren yaşamları ile de dikkat çekmektedir. Ortalama olarak en az 25 ile 30 yıl yaşayan jako papağanı türü eğer oldukça iyi bakılırsa 50 yıla kadar yaşayabilmektedir. Jako papağanı cinsinin uzun yaşamasının sırrı ise sağlıklı olması ve sahibi ile anlaşabilmesidir.
Jako papağanı cinsiyetini anlamak için tüylerine bakmak yeterli olacaktır. Dişi jako papağanı cinsinin kuyruk kısımlarında bulunan tüylerine bakıldığında uç kısımlarında gümüş renk ağırlıklı olarak fark edilmektedir. Ancak erkek jako papağanı cinsine bakıldığında kuyruk bölgesindeki tüylerinin tamamen kırmızı olduğu görülmektedir.
Bağışıklık sistemlerinin gelişebilmesi açısından uyku jako papağanı için en önemli konulardan biridir. Uykusuz kaldığında sevimli dostunuz çok çabuk bir şekilde hasta olabilmektedir. Jako papağanı türünün uyuması için geceleri kafesinin üzerine çarşaf veya bir örtü örtmeniz yeterli olacaktır.
Jako papağanı cinsi genellikle ilkbahar mevsiminde çiftleşebilmektedir. Ancak bu dönemde sağlıklı bir çiftleşme yaşayabilmeleri için beslenme düzenlerini de yakından takip etmelisiniz.
Büyük bir kuş ırkı olarak bilinen jako papağanı için kafes seçimlerinizde oldukça geniş ve büyük boy kafesleri tercih etmelisiniz. Genişlik olarak alacağınız kafesin en az 90 ile 120 cm arasında olması gerekmektedir. Kolay temizlenebilme özelliğine sahip kafesleri kullanmalısınız. Ayrıca kafesin tellerinin arasındaki mesafenin de en fazla 2,5 cm olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer tel olarak çok ayrık bir kafes tercih ederseniz kuşunuzun kafasının kafese sıkışmasına neden olabilirsiniz.